Thursday, July 1, 2010

Selamat Bertugas Kawan-Kawan


SELAMAT BERTUGAS! diucapkan kepada kawan-kawan Batch ke-5 Farmasi Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) yang melapor diri hari ini 1 Julai 2010 sebagai Provisional Registered Pharmacist (PRP) di hospital masing-masing. :)

3 comments:

  1. salam..tahniah for all our seniors....kekok rasa sebab lepas nie,kami dah tak nampak kelibat batch rx5....all d best ye...bro muzani kena posting kat mane?kelate or terengganu?

    harap semua senior dapat melakukan yg terbaik...dan doakan junior2 nie sekali ye..

    ReplyDelete
  2. To Husna: wa'alaikumussalam. on behalf of rx5 (boleh ke on behalf ni haha. utk makluman presiden alumni rx5 skrg is bro ezzad ashraff), sama2. tempat posting saya? nanti akan dimaklumkan, tak confirm lagi, ada problem skit. for juniors, grab all chances that you have NOW. chances is just around you but sometimes we tend to look for something else rather than what is in front of us. think about it. Alway prioritize your priorities (walaupun selalu ckp ni, tapi segan jgk sebab masih berusaha nak merealisasikannya hehe). contohnya, banyak benda yang kita boleh cooperate untuk mudahkan nak belajar. tapi bagi rx5, bro la ni, final year tu baru la hidup niche utk discuss as group bila study for exam. maybe sebab banyak benda yang kuliah buat yg perlu pada groupwork. PBL, CBL, hospital attachment. semua tu byk di 3rd year and final year. tp for juniors kali ni, rasanya keadaan lebih baik. academik pun dah review. approach, priority mesti lagi baik dan berkesan. anyway, good luck!

    To Hanan: wak kijo molek la. jangan duk makey budu jah haha. sedak doh tu 3 org ada. kapung sendiri kan. bo pereh muto ikut jalan kapung metar jah sapa.

    ReplyDelete